50 propostes joves perquè ningú quedi enrere

0
191

L’actual pandèmia provocada per la Covid-19 que estem patint a escala global fa necessari replantejar les mesures -tan polítiques, econòmiques i socials- que són necessàries per a protegir a les  persones  més  vulnerables   de  la nostra  societat  amb  un  objectiu  principal: que  ningú quedi enrere.

Tot i haver tingut com a oposició una dreta reaccionària, com feia temps que no es veia en el nostre país, el govern de l’estat, liderat per Pedro Sánchez, ha estat capaç d’arribar a consensos i tirar endavant mesures per protegir a qui més ho ha necessitat sense oblidar en cap moment a la resta de col·lectius, posant en marxa totes les accions necessàries per a possibilitar tant la reactivació com la reconstrucció del teixit empresarial i social.

Tot i això, és necessari poder fer una revisió de totes aquelles accions que es poden dur a terme des de les administracions públiques i que possibiliti el progrés del país assegurant en tot moment el manteniment de totes les llibertats i els drets fins a la data aconseguits.

Estem immersos en una crisi sanitària mundial la qual, segons la majoria d’indicadors, es veurà transformada en una crisi econòmica. Les perspectives macroeconòmiques del govern de l’estat estipulen una caiguda del PIB d’un 9,2% l’any 2020 i un increment de la taxa d’atur al voltant del 18%. En aquesta ocasió no volem que la sortida de la crisi sigui de la mateixa forma que el 2008. Volem que ningú quedi enrere.

Necessitem una actualització immediata de la cartera de polítiques socials per cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania, a més d’ atorgar una dotació econòmica realista als pressupostos de la Generalitat, recuperant la inversió de 220 milions d’euros dels pressupostos del 2010 juntament amb els 39 milions d’euros del fons de garantia juvenil i la reversió de la retallada del 13’9% en polítiques de joventut.

La pobresa juvenil ha de formar part de l’agenda política i com a JSC hem de reivindicar la seva existència i aplicar mesures immediates per revertir aquesta situació.

El  present  Pla  d’Acció,  recull  50   mesures  destinades  a fer possible  seguir avançant  cap a una societat més justa, igualitària i sostenible.

Aquestes propostes seran entregades als diferents representants polítics per poder fer-ne d’elles una realitat i veure que la nostra acció com a joves ha contribuït a millorar de forma efectiva el nostre país.

No volem acabar sense donar un missatge de suport a totes aquelles persones que durant aquests últims mesos han patit la pèrdua d’una persona estimada, així com mostrar el nostre agraïment a totes i tots els sanitaris, cossos de seguretat i personal laboral que cobreixen les necessitats bàsiques i que s’estan deixant la pell durant la pandèmia.

 

DOCUMENT VERSIÓ PDF

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here