Bisexualitat: Ni dubtes ni vicis, una sexualitat més

0
117

El 23 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat, jornada molt important per reivindicar la visibilitat d’aquest sector del col·lectiu LGTBI+.
Bisexual és aquella persona que és capaç de sentir atracció afectivo-sexual per una altra persona, tant del seu gènere com de l’oposat.

Existeix la bifòbia, que és qualsevol expressió que mitjançant una conducta manifesti rebuig, negació o discriminació cap a les persones bisexuals pel sol fet de ser-ho. Aquesta actitud d’odi i/o aversió s’estén al conjunt de la societat i fins i tot també dins del col·lectiu LGTBI+. Les formes més comunes d’expressar la bifòbia són, entre altres, pensar que ser bisexual és una fase, un conjunt de dubtes, un estat de confusió, transició o fins i tot una etiqueta per definir depravació i vici sexual. També és recurrent la invisibilització d’aquesta sexualitat i les etiquetes d’heterosexual, gai o lesbiana canviants en el temps, com a finalitat de no reconèixer o acceptar l’existència de la bisexualitat. Però això no és així, les persones bisexuals tenen igual de clara la seva sexualitat que qualsevol altra part del col·lectiu LGTBI+ i de la societat.

És per això que des del 1999, tres activistes americans bisexuals (Wendy CurryGigi Raven i Michael Page) van decidir commemorar aquesta data per tal de manifestar que la bisexualitat és una sexualitat més i que el rebuig que patim aquesta minoria ha d’acabar. El 23 de Setembre coincideix amb l’aniversari de Gigi Raven i esdevé el motiu de la tria d’aquesta data.

Avui en dia, encara ens veiem afectades per aquestes conductes bifòbiques que promulguen i perpetuen la discriminació i és per això que és necessari reivindicar els nostres drets. Hi ha infinites maneres d’estimar i ser estimat i la bisexualitat és una més entre tantes altres. Al final el que creiem és que l’amor en totes les seves formes i possibilitats ha de poder amb tot. Hem madurat molt com a societat i el col·lectiu LGTBI+ està cada cop més acceptat, però encara queda molta feina a fer. A la JSC estem contentes de poder comptar amb persones de tota mena de sexualitat, identitat o ètnia. La pluralitat és un regal que hem de saber aprofitar. Amb respecte, amor i tolerància tot és possible i lluitarem fins al dia que no hi hagi ni un sol prejudici o conducta impròpia d’una societat oberta i lliure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here