Declaració de la JSC sobre la inhabilitació de l’expresident Torra

0
138

1. La JSC, com sempre, respecta les decisions judicials tant si ens agraden molt com si ens agraden poc. La il·legalitat i la unilateralitat no són camins assumibles en democràcia. Ningú no està per sobre de la llei i, els responsables polítics, més que ningú, han de ser exemples de compliment de les normes. En democràcia, quan una llei no agrada es treballa per sumar la majoria necessària per canviar-la, però no es viola.

2. El 29 de gener el ja expresident deia que la legislatura estava esgotada. I era cert. Fa molt de temps que la divisió independentista té paralitzada una legislatura ben buida de noves lleis per garantir el benestar de la ciutadania. Per això, des de la JSC reclamem unes eleccions que s’haurien d’haver produït des de fa ja molts mesos.

3. En plena pandèmia COVID, el més important és fer front al maleït virus, parar la segona onada i apostar per allò públic que és essencial com la sanitat i l’educació. Però en lloc de centrar-nos en allò que importa, hem tornat a presenciar un fracàs de la política catalana i la imposició d’una estratègia partidista en el pitjor moment possible.

4. Catalunya no pot estar durant mesos amb un govern interí tenint en compte la situació tan dura que viuen molts catalans i catalanes, i especialment els i les joves. La ciutadania necessita polítiques públiques per superar la crisi sense deixar ningú enrere i no un espectacle públic entre partits independentistes que busquen l’hegemonia del seu espai polític.

5. La JSC sabem que Catalunya necessita una nova etapa amb un govern radicalment diferent del que hem tingut fins ara. Necessitem un govern fort i cohesionat. Necessitem un canvi. Catalunya necessita un canvi. Catalunya necessita un govern que sàpiga pensar en tots els catalans i les catalanes, sortir de la Catalunya petita que tenen al cap els partits independentistes i avançar cap a una Catalunya millor, orgullosa de la seva diversitat i centrada a avançar política, econòmicament i socialment.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here