JA ES POT SOL·LICITAR EL BO DE LLOGUER JOVE, IMPULSAT PEL GOVERN DE SÁNCHEZ

0
59

A principis d’aquest any 2022, el govern de Pedro Sánchez va anunciar una nova mesura amb relació a l’habitatge: El Bo de Lloguer Jove. Aquest Bo, el qual té com a finalitat ajudar a tots i totes aquelles joves que vulguin emancipar-se, ha suposat una nova perspectiva en matèria d’habitatge i emancipació. D’aquesta manera, s’ha demostrat que l’habitatge és un pilar fonamental de l’estat del benestar, del qual els joves també hi tenen dret a gaudir-ne.  

Aquest Bo de Lloguer Jove, està dotat d’un pressupost de 200 Milions d’euros, i avui, dimecres 08 de juny, ja pot ser sol·licitat. D’aquesta manera, totes les persones joves majors d’edat i menors de 35 anys, ja poden demanar aquest ajut.

Per poder-lo demanar, s’han de seguir certs requisits, entre ells trobem: tenir la residència legal a Catalunya i que l’habitatge llogat suposi la residència habitual, disposar d’una font regular d’ingressos inferior a  24.318,84 euros, no pagar un lloguer superior a l’import establert, estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer en el moment de presentar la sol·licitud, pagar el lloguer mitjançant els canals especificats i complir amb les obligacions tributàries, entre altres condicions.

D’aquesta manera, aquelles persones qui accedeixin a l’ajut, disposaran de 250 € mensuals per pagar part del lloguer del seu habitatge en un termini de fins a 2 anys.

Per una altra banda, la sol·licitud es pot presentar, acompanyada de la documentació especificada, electrònicament (a través del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya), a les borses que formen part de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social o a les oficines locals d’habitatge que col·laboren mitjançant un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya o l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La JSC aplaudim la creació d’aquesta nova mesura, que farà front de forma efectiva a una problemàtica que afecta greument als joves, com és l’habitatge i l’emancipació. D’aquesta manera, el Govern de Sánchez ha demostrat un cop més que aposta pel desenvolupament i la millora del futur dels i les joves.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here