La JSC Alt Penedès – Garraf presenta una moció de rebuig a la pujada de taxes universitàries

0
181

La Joventut Socialista de l’Alt Penedès-Garraf ha presentat la moció aquesta setmana als diferents representats dels grups municipals Socialistes del territori per portar-la al ple

El passat dijous 19 d’Abril, el ministre d’educació, José Ignacio Wert, va proposar als consellers d’educació i universitats de les comunitats autònomes la possibilitat d’augmentar fins a un 66% les taxes universitàries pel curs 2012-2013. Mesura que ja va demanar Mas-Colell, qui parlava de la liberalització de les taxes.

Amb motiu d’aquestes declaracions la JSC Alt Penedès – Garraf ha fet arribar als plens des diferents municipis una moció que demana rebutjar l’augment del 66% de les taxes universitàries que suposarà l’exclusió de milers de joves de la universitat pública, l’endeutament massiu de famílies en un intent de poder pagar-la i evitar que la universitat es transformi en una universitat excloent i injusta.

La JSC Alt Penedès – Garraf demana als diferents ajuntaments que rebutgin aquestes mesures i demana als ajuntaments que instin al Govern de la Generalitat que revisi el sistema de beques ja que l’actual es insuficient ja que no cobreixen el conjunt de despeses que tenen els estudiants.

Amb aquest posicionament la JSC Alt Penedès-Garraf vol traslladar el seu rebuig a les mesures darrerament preses pel Govern Central i ja que el secretari d’universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, fa mesos que les va recolzar.

Aquestes mesures suposaran, una pujada d’entre 500 i 700 euros en les primeres matrícules dels estudiants pel curs vinent. En el cas de les segones i terceres matrícules, l’increment serà molt superior, arribant a duplicar i triplicar els preus actuals. Passarà el mateix amb els màsters i postgraus, on també es preveu un augment similar.

A tot això li hem de sumar que els joves de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf es veuen doblement afectats ja que també pateixen l’increment de les tarifes de transport, per part del Govern de la Generalitat, per poder arribar fins a la universitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here