La JSC dóna el seu suport a la mobilització dels MIR

0
139

La Joventut Socialista de Catalunya vol manifestar el seu suport a la mobilització dels metges interns residents (MIR) que s’han declarat en vaga durant 3 dies fins avui dia 23 de setembre. Després dels mesos més crítics de la pandèmia, en què vam comprovar el paper fonamental dels professionals sanitaris, és encara més important afrontar la millora de les condicions laborals i de formació dels metges residents. Aquesta convocatòria per part de Metges de Catalunya i els representants dels MIR ha comptat amb un ampli seguiment tot i el decret de serveis mínims per part de la Generalitat, fet que evidencia com el sistema sanitari necessita la presència de personal en formació per mantenir l’atenció sanitària. Després de negociacions amb la conselleria de Salut, el comitè ha anunciat l’absència d’acord i el possible allargament de la convocatòria per a 5 dies.

Conceptes com ara el descans mínim entre guàrdies, la limitació de la jornada laboral, o la dedicació d’un 15% de la jornada a activitats formatives centren la reivindicació del col·lectiu MIR. Hem de ser conscients que les conseqüències de vulnerar aquestes condicions laborals no les pateixen només els treballadors sanitaris, sinó també la salut dels pacients a qui tracten. No hem d’acceptar que un metge es vegi obligat a prendre decisions vitals després d’una jornada maratoniana. Com reclamen els metges en vaga, no hem de permetre l’explotació emmascarada sota la formació.

Des de la defensa ferma dels serveis públics, la JSC vol recolzar el col·lectiu en la seva demanda de millors condicions laborals i formatives i demanda una negociació seriosa als responsables del departament de Salut de la Generalitat. El que està en joc amb els drets dels residents és la qualitat futura de l’atenció sanitària. Lluitem per millorar-la.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here