La JSC participa a l’XI Congrés del Partit dels Socialistes Europeus

0
257

El darrer cap de setmana una delegació de la Joventut Socialista de Catalunya encapçalada pel Secretari de Política Internacional Enric López, i la Viceprimera Secretària Judith Riera ha participat a l’onzè Congrés del Partit dels Socialistes Europeus (PES-PSE) celebrat a Lisboa.

En aquest congrés s’han aprovat fins a sis resolucions de diversos àmbits, des de la defensa d’una Europa Social fins a la consecució de la plena igualtat de gènere, que establiran el marc comú per al manifest dels socialistes, socialdemòcrates i laboristes europeus de cara a les properes eleccions europees. El Congrés també va escollir la nova direcció, que continuarà encapçalada per Sergei Stanishev, i que incorpora la cap de la delegació socialista espanyola al Parlament Europeu Iratxe García com a Vicepresidenta primera, i l’eurodiputat del PSC Javi López com a membre del Presidency.

Prèviament, la delegació va participar a la trobada dels líders de la Young European Socialists (YES), que congrega un cop l’any la direcció de la YES i les direccions de les organitzacions membres. En aquesta reunió la JSC va poder presentar les línies principals de la seva activitat a Catalunya i conversar amb la resta d’organitzacions europees sobre els reptes comuns en el proper any. També van poder intercanviar opinions amb el candidat comú dels i les socialistes a presidir la propera Comissió Europea, Frans Timmermans.

El Congrés va comptar amb la participació i discursos d’entre d’altres el Primer Ministre de Portugal, Antonio Costa, i el President del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez. Els i les socialistes europeus es tornaran a trobar en els propers mesos per proclamar oficialment Frans Timmermans com a candidat i per donar sortida a la campanya per a les eleccions al Parlament Europeu del 26 de maig de 2019.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here