Alt Penedès-Garraf

Antoni Castells exposa a Vilanova la seva part de veritat

El Catedràtic d’Hisenda Pública i exconseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, va realitzar una trobada-col•loqui a Vilanova i la Geltrú, el passat dimecres 6 de juliol, en un acte organitzat per la Joventut Socialista de l’Alt Penedès i Garraf, a la que es van convidar també a persones joves interessades a poder escoltar i debatre amb l’exconseller.

Castells, va iniciar la seva intervenció expressant l’existència d’una triple crisi: l’econòmica, la nacional i la crisi d’un determinat model de representació política. Va afegir que cal un reformisme de veritat i que, per això, és necessari crear les condicions polítiques. També va incidir en que Catalunya no és com les altres setze CCAA, que cal reformular de dalt a baix el pacte d’autogovern i que la identitat nacional catalana ha de ser reconeguda. En aquest sentit, Castells, creu que, pel socialisme i, per l’esquerra en general, cal recuperar la centralitat política catalana i que, per això, és necessària la creació d’un projecte independent del PSOE.

Posteriorment es va realitzar un torn obert de paraules on es va poder debatre amb els assistents. Cal destacar algunes respostes per part de l’exconseller que van permetre reflexionar als assistents: “Un projecte és essencial. Sense projecte no hi ha res, només la gestió” o que “Cal fer sacrificis i que aquests siguin ben repartits” en són dos exemples, a més d’incidir especialment en la importància del lideratge: “Lideratge no és només convidar a la festa, és dir, de vegades, veritats incòmodes i dir allò que la gent no vol escoltar.”