Ribera Music Festival: un contundent èxit solidari

0
139
La JSC, el PSC i un grup de joves apolítics recapten 1452 euros en un festival electrònic solidari en benefici dels i  les afectades pel fatídic incendi de la Ribera d’Ebre.

La Joventut Socialista de Catalunya a les Terres de l’Ebre van marcar el calendari del passat mes d’agost. Un grup de joves apolítics de la Ribera d’Ebre, comarca que es troba al nord del pas del riu Ebre a Catalunya, varen encapçalar un projecte engrescador i solidari en motiu del desafortunat incendi. El foc començà a cremar la tarda del dia 26 de juny de 2019 al terme municipal de la Torre de l’Espanyol, població al nord-est de la Ribera d’Ebre. La virulència de les flames va anar en augment, posant en evidència l’abandonament del camp, la sequera i les altes temperatures de l’onada de calor que vàrem patir a finals de juny. És així com l’incendi es declararia greu i descontrolat amb un potencial de crema de més de 15.000 hectàrees, marcant el pitjor registre d’incendis a Catalunya després del de l’Alt Empordà l’any 2012. Degut a la gravetat dels fets, el govern d’Espanya va disposar de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que varen fer una excel·lent labor cooperativa amb els cossos autonòmics dels Bombers, els Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra, la Creu Roja, Protecció Civil i entre d’altres cossos d’altres Comunitats Autònomes d’Espanya.  Finalment, el foc va ser extingit el dia 7 de juliol havent cremat unes 6.000 hectàrees.

El dia 30 d’agost, poc després d’un mes, un grup de joves apolítics assessorats pel PSC i la JSC varen decidir donar un petit cop de mà a totes i tots els afectats per l’incendi. Com a col·laboració, varen assistir diverses militants d’altres federacions de la JSC, com la d’Hospitalet de Llobregat, del Vallès Occidental i les Terres de Ponent. El resultat fou tot un èxit. 448 persones varen ser presents al Poliesportiu Municipal Antoni Mateu de Móra la Nova. Recaptats els diners, l’assemblea organitzativa es varen posar en contacte amb els Ajuntaments que més varen patir les conseqüències de l’incendi, i així ho vàrem complir. Amb anhels d’esperança i recuperació, esperem que el Ribera Music Festival es celebri una vegada més.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here