El Govern Sánchez injecta 303.2M€ a Catalunya per incentivar les polítiques actives d’ocupació

0
94

El món del treball, a Espanya i Catalunya, fa anys que lluita. Primer, contra unes dretes que només fan que empitjorar les condicions laborals de tants treballadors i treballadores, especialment, els i les més joves, i segon, contra crisis periòdiques que fan tremolar els fonaments de la nostra societat i la nostra economia. El darrer cas d’aquestes ha estat la per tothom coneguda crisi de la COVID-19, una pandèmia a escala mundial que ha congelat el nostre dia a dia i ens ha obligat a adaptar-nos a una nova realitat laboral, en què ens hem de marcar nous horaris d’obertura i tancament del negoci o hem abandonat el treball d’oficina per instal·lar-nos a casa nostra.

Aquesta situació, per a molts, insuportable i plena d’incertesa, ha tingut un impacte claríssim a la ciutadania: moltes persones, sobretot autònomes, s’han vist obligades a abaixar la persiana fins que aquest malson passi de llarg. Pels i les joves, que ja s’enfrontaven a uns treballs mal remunerats i precaris, la pandèmia ha suposat la gota que fa vessar el got.

Per pal·liar aquesta situació, des de la Generalitat s’han fet arribar ajudes a la ciutadania mitjançant subvencions a les polítiques actives d’ocupació. D’aquestes s’espera, almenys, que serveixin d’ajuda a les persones autònomes, a la formació de persones afectades per un expedient de regulació o per impulsar la contractació i el desenvolupament econòmic i social. El que ens trobem, però, és una realitat ben diferent: unes prestacions irrisòries amb un impacte minúscul sobre conjunts molt reduïts de ciutadans i ciutadanes que necessiten una injecció de capital per mantenir viu el seu negoci.

Front aquesta nova incompetència del Govern de la Generalitat, que clarament no està a l’altura de la situació, ens trobem amb un Govern central capaç i preparat per fer front a aquesta nova crisi. Davant les ajudes insuficients del govern independentista, el Govern Sánchez ha realitzat una injecció de 303,2 milions d’euros a Catalunya, pensats per dinamitzar aquestes àrees de la societat i de l’economia de les persones que la Generalitat no sap com tractar. Amb aquesta nova inversió, els catalans i catalanes podran percebre ajudes per tirar els seus comerços endavant, formar-se o trobar una feina digna en un període en què fa més falta que mai.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here