La JSC treballa per incloure l’escletxa salarial en el focus del debat

0
172

Aquest dimecres 21 de novembre ha tingut lloc a la seu de la UGT del Baix Llobregat, a Cornellà, l’acte organitzat per la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) per parlar sobre l’escletxa salarial, i que s’emmarca dins de la reivindicació de l’#equalpayday. A Espanya les dones cobren de mitjana un 14,2% menys que els seus companys homes en el mateix lloc de treball, i la xifra s’eleva al 16’3% en el cas de la UE, cosa que palesa la necessitat de realitzar polítiques a favor de la igualtat salarial.

Elena Ferrero, portaveu nacional d’Avalot – Joves de la UGT, i Claudia Acebrón, politòloga especialitzada en igualtat de gènere, i secretària de Feminisme de la JSC del Baix Llobregat han estat les dues ponents convidades a l’acte, que ha presentat el secretari de Política Sociolaboral de la JSC, Marc Martínez.

L’acte ha tingut un marcat caire didàctic i ha volgut aprofundir en les causes que provoquen aquesta discriminació per raons de gènere i avaluar l’afectació al llarg de la vida laboral. Claudia Acebrón ha afirmat que “observem com l’escletxa salarial augmenta conforme augmenta l’edat” i ha senyalat la precarització que pateixen sectors altament feminitzats atesa la major parcialitat i la conciliació malentesa que fa que siguin elles les que segueixen suportant les càrregues de la llar o familiars. D’altra banda, Elena Ferrero també ha fet èmfasis en la necessitat de “donar un major valor a les persones cuidadores o dedicades a les cures” i ha remarcat la importància de sindicar-se per exercir una major pressió a les empreses per tal de millorar les seves condicions laborals ja que “l’escletxa salarial és major en les empreses petites”.
Ambdues ponents han coincidit en la necessitat de trencar amb els rols de gènere i els estereotips, com a via per acabar amb l’escletxa salarial.

Per acabar, s’havia programat un petit col·loqui en què el públic ha pogut fer preguntes a les ponents, i que ha generat un debat ric en idees i opinions entre les persones participants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here