Violència de gènere, també depèn de tu erradicar-la

0
160

Com cada cop que s’acosta el 25 de novembre – Dia Internacional per l’Erradicació la Violència vers les dones – fem el més negre recompte de víctimes mortals d’aquesta agressió contra els drets humans. 44 dones assassinades comptabilitzades com violència de gènere en 2018. Diem comptabilitzades doncs en aquest any les víctimes no oficials sumen fins a 89 (dones assassinades en l’àmbit íntim però pels seus familiars, dones assassinades per ser dones però no per les seves parelles o exparelles).

I com cada 25 de novembre, ens preguntem com podem erradicar aquesta xacra. Com fer que el comptador més macabre de la nostra societat estigui a 0: cap més dona assassinada per violència de gènere.

Els i les socialistes sabem, prediquem, lluitem per posar tots els mecanismes possibles a tots els àmbits per esborrar de la nostra societat aquesta xacra. El Pacte d’Estat contra la Violència de gènere aprovat en el Congrés dels diputats i amb dotació econòmica per posar-ho en pràctica, és la nostra punta de llança en la lluita contra la violència vers les dones. Hem d’exigir el seu compliment i impulsant la seva aplicació en tots els àmbits: educatiu, jurídic, econòmic, de protecció a les víctimes i sensibilització social.

La violència vers les dones és diària, és constant, de formes menys explícites i visibles, més subtils. És feina de tots erradicar de les nostres vides totes les seves formes: les agressions, violacions, amenaces, humiliacions, menyspreus, xantatges emocionals, control, llenguatge sexista, assetjament, micro masclismes… doncs totes aquestes actituds són violència vers les dones. És la nostra responsabilitat obrir els ulls i adonar-nos que hi ha formes de violència, subtils i a vegades pràcticament invisibles, que la nostra societat encara tolera i que són violència de gènere.

Controlar a la teva parella, és violència. Silenciar la veu de les dones en la història, és violència. Humiliar en públic a la teva parella, a una amiga, és violència. Culpabilitzar a una dona per haver patit una violació, és violència. Realitzar xantatge emocional utilitzant els fills, és violència. Que una menor hagi de veure obligatòriament el seu pare maltractador, és violència.

Com a joves, hem d’assumir que la violència de gènere ens afecta en el nostre dia a dia. No és un problema que només necessiti l’elaboració de macro polítiques (que són summament necessàries per erradicar aquesta violència en tots els àmbits) sinó que també està en les nostres mans treballar per la seva desaparició. No siguis partícip, no callis, no passis per alt. Aturar aquest terrorisme és cosa de tots i totes.

Olga Villa
Secretaria de Feminisme de la Joventut Socialista de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here